Selder
, Lactose
, Melk
en zwaveldioxide en sulfieten.Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
Laat de sneetjes spek krokant drogen in de oven op 130°C.
Was en schil de selderstengels. Snij ze in stukjes. Snij de voet van de selder doormidden. Was de selder grondig en snij ook in stukjes.
Pel de uien en hak ze grof. Pel de teentjes look en snij ze doormidden.
Smelt een klont boter in een ruime pan en stoof hierin de uisnippers aan. Voeg de look eraan toe en laat zacht stoven zonder te kleuren. Roer de selderstukjes erdoor en laat meestoven.
Blus met vermouth en laat uitdampen. Overgiet met de warme bouillon. Voeg het kruidentuiltje toe en laat koken tot de selder gaar is.
Vis het kruidentuiltje eruit en bewerk de soep met een staafmixer. Breng op smaak met selderijzout en witte peper.
Serveer met een krokante snee ontbijtspek.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders