Witte seldersoep

d02dd56486e7c6e38e44403ee6de58adc7477e5346f567967bf330a3a3a0996c.jpg

Allergenen

Selder, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de sneetjes spek krokant drogen in de oven op 130°C.

  2. Was en schil de selderstengels. Snij ze in stukjes. Snij de voet van de selder doormidden. Was de selder grondig en snij ook in stukjes.

  3. Pel de uien en hak ze grof. Pel de teentjes look en snij ze doormidden.

  4. Smelt een klont boter in een ruime pan en stoof hierin de uisnippers aan. Voeg de look eraan toe en laat zacht stoven zonder te kleuren. Roer de selderstukjes erdoor en laat meestoven.

  5. Blus met vermouth en laat uitdampen. Overgiet met de warme bouillon. Voeg het kruidentuiltje toe en laat koken tot de selder gaar is.

  6. Vis het kruidentuiltje eruit en bewerk de soep met een staafmixer. Breng op smaak met selderijzout en witte peper.

  7. Serveer met een krokante snee ontbijtspek.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit