Zalm met légumaises en aardappelwafel

Zalm met légumaises en aardappelwafel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Wortellégumaise: schil en snij de wortelen in grove stukken. Pel de teentjes look. Kook de wortelen gaar. Doe de wortelstukjes in de blender. Voeg 2 teentjes look toe, 1 el honing, komijn, kurkuma en geleidelijk olijfolie (niet alles). Mix tot een gladde, niet te dikke en niet te vloeibare saus.

  2. Paprikalégumaise: snij de paprika’s in 4, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Rooster ze 30 à 35 min in een voorverwarmde oven van 220°C. Neem de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen in een plasticzakje. Verwijder de schil. Pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn. Stoof aan in een beetje olijfolie. Doe de paprika’s, de ui en de look samen in de blender met 1 à 2 el zure room en een el honing. Mix tot een gladde dipsaus.

  3. Cressonlégumaise: fruit de rode ui aan in een weinig olijfolie. Mix alle ingrediënten in de blender tot een gladde dipsaus.

  4. Wafels: hak de bieslook en platte peterselie fijn. Meng alle overige ingrediënten, behalve de boter, door de aardappelpuree tot een beslag voor de wafels. Boter het wafelijzer in. Bak de aardappelwafels en haal ze er voorzichtig uit met een lange vork.

  5. Garneer elke wafel met een toefje zure room en wat fijngesnipperde lente-ui. Serveer samen met de 3 légumaises en de gekookte zalm.