Risotto met geroosterde rammenas en gebakken zalm

Selder , Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn en hak de dille grof.
-
Snij de selder in heel kleine stukken.
-
Schil de rammenassen en snij 1,5 rammenas in blokjes van 1 cm. Rasp de rest.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Meng de geraspte rammenas met het citroensap, de citroenzeste, de dille en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de blokjes rammenas in een ovenschaal, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de tijm, zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar.
-
Rasp de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Zet de rammenasblokjes 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de sjalotten en de selder 5 min. op een zacht vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur. Giet de wijn bij de rijst en laat verdampen.
-
Giet 1 pollepel bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Haal van het vuur en meng er de geroosterde rammenas en de parmezaan onder. Laat even rusten.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout, en bak 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden, leg er 1 zalmfilet op en werk af met de geraspte rammenas.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven