Risotto met asperges, champignons en zalm met teriyakisaus

Risotto met asperges, champignons en zalm met teriyakisaus

Allergenen

Vis , Gluten , Lactose , Melk , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Teriyakisaus:

  pel de tenen look en snij fijn. Meng de suiker met de pindakaas, honing, sojasaus, twee soorten sesamolie, sesamzaadjes en look.

 2. Spoel de zalmstukken en leg ze in een platte schaal. Giet de teriyakisaus erover en laat marineren.

 3. Schil de witte asperges, breek het harde uiteinde eraf en zet op in koud water. Laat opkoken en haal daarna van het vuur. Als de asperges naar de bodem zijn gezonken, zijn ze klaar.

 4. Risotto:

  pel de sjalotten en snij fijn. Giet een bodem olijfolie in een pot met dikke bodem en laat opwarmen. Doe de risottorijst erbij en laat glazig worden. Voeg de sjalotsnippers toe en laat meebakken.

 5. Verwarm de groentebouillon. Giet eerst de wijn en daarna de groentebouillon bij de risotto. Doe de zeste en sap van de citroen erbij. Laat 20 min garen op zacht vuur.

 6. Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de zalm uit de marinade, leg in een ovenschotel, zorg ervoor dat er bovenop de zalm teriyakisaus ligt en bak gedurende 15 à 20 min.

 7. Stoof de champignonmix met fijne kruiden in een klontje boter met 2 tenen fijngesnipperde look. Bak de champignons op een hoog vuur. Voeg toe aan de gare risotto.

 8. Snij de witte asperges in stukjes, hou de kopjes opzij en doe de rest bij de risotto. Meng samen met het parmezaanpoeder onder de risotto.

 9. Gril de groene asperges kort in de oven of op de BBQ.

 10. Bak de beukenzwammen in een klontje boter apart in een pan op hoog vuur.

 11. Schik een stuk zalm op het bord en overgiet met nog wat teriyakisaus.

 12. Verdeel de risotto over het bord en werk af met topjes witte asperges, fijne groene asperges, gebakken beukenzwammen en wat parmezaanschilfers.