Gebakken zalm met preistoemp
                    
                    
                Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
 - Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 - Vlees
 
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en prak fijn.
 - 
                    
                    
Snij de prei in ringen en spoel grondig. Stoof aan in 2 el boter. Voeg de gestoofde prei toe aan de aardappelen. Meng en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
 - 
                    
                    
Voeg de melk en nog 1 el boter bij de puree. Meng en laat op een zacht vuur opwarmen.
 - 
                    
                    
Verwarm de oven voor op 190°C.
 - 
                    
                    
Besprenkel een ovenschotel met olijfolie en leg de zalmfilet hierin. Kruid met peper en zout.
 - 
                    
                    
Knijp ½ citroen over de zalm en besprenkel met olijfolie.
 - 
                    
                    
Bak de zalm in de voorverwarmde oven ± 15 min tot de vis gaar is.
 - 
                    
                    
Serveer de preistoemp met de zalm en salade van jonge slablaadjes.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders