Waldorfsalade met koolrabi en blauwe druiven

Waldorfsalade met koolrabi en blauwe druiven

Kooktips

Chimay Goud Blond trappistenbier

Jardin des Cigales Cinsault-Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Allergenen

Selder , Eieren , Lactose , Melk , Mosterd , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de broodjes gedurende ± 5 min. in de voorverwarmde oven.

  2. Snipper de sjalot fijn. Schil de koolrabi en snij in dunne reepjes.

  3. Snij de witte selder in dunne plakjes, hou de blaadjes opzij.

  4. Snij de appel in 4, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes.

  5. Pluk de druiven. En knip de waterkers los.

  6. Rooster de walnootpitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.

  7. Meng 2 eetl. olijfolie met 2 eetl. wittewijnazijn met de helft van de walnoten en kruid met peper en zout.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenhaasjes zo'n 3 à 4 min. langs elke kant. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de peer, de koolrabi en de selder in een serveerschaal, meng er de dressing met de walnootpitten onder, hussel door elkaar, voeg de blaadjes van de selder, de druiven, het bieslook en de rest van de walnoten toe.

  10. Pers de citroen. Meng de mayonaise met het citroensap en de zure room, kruid met peper en zout.

  11. Verdeel er de kippenhaasjes over en werk af met de mayonaisedressing. Serveer met het brood.