Soepje met langoustine en chorizo

Soepje met langoustine en chorizo

Kooktips

Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou

Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de langoustines ontdooien. Hou er 4 apart voor het garnituur en pel de andere.

  5. Snipper de ui en het teentje knoflook heel fijn.

  6. Snij de venkel in kleine blokjes van 1/2 cm. Bewaar het groen voor het garnituur.

  7. Snij de chorizo in fijne schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de venkelblokjes en de schijfjes chorizo toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  10. Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  11. Voeg de peperringetjes toe aan de kookpot en kruid met het paprikapoeder, de saffraan en het laurierblaadje. Overgiet met de witte wijn en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de gepelde tomaten toe en overgiet met de visbouillon. Laat nog 10 min. koken.

  13. Pers intussen de citroen.

  14. Voeg de gepelde en de 4 ongepelde langoustines toe aan de soep en laat nog 3 min. garen. Breng alles op smaak met wat citroensap, peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel het soepje over 4 diepe borden en bestrooi met plukjes venkelgroen. Garneer met een ongepelde langoustine. Serveer met broodcroutons met lookboter of kant-en-klare rouille.