Soepje met langoustine en chorizo

Kooktips
Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou
Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
Schaaldieren , Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de langoustines ontdooien. Hou er 4 apart voor het garnituur en pel de andere.
-
Snipper de ui en het teentje knoflook heel fijn.
-
Snij de venkel in kleine blokjes van 1/2 cm. Bewaar het groen voor het garnituur.
-
Snij de chorizo in fijne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de venkelblokjes en de schijfjes chorizo toe en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.
-
Verwijder intussen de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Voeg de peperringetjes toe aan de kookpot en kruid met het paprikapoeder, de saffraan en het laurierblaadje. Overgiet met de witte wijn en laat 5 min. sudderen.
-
Voeg de gepelde tomaten toe en overgiet met de visbouillon. Laat nog 10 min. koken.
-
Pers intussen de citroen.
-
Voeg de gepelde en de 4 ongepelde langoustines toe aan de soep en laat nog 3 min. garen. Breng alles op smaak met wat citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het soepje over 4 diepe borden en bestrooi met plukjes venkelgroen. Garneer met een ongepelde langoustine. Serveer met broodcroutons met lookboter of kant-en-klare rouille.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven