Pastinaaksoepje met chorizo-olie

8efec1d74125b2803effdb49c1ac54f98606b7c51ac9df833637c3daa9a46e0b.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij grof.

  2. Schil de wortel en pastinaak en snij in stukken.

  3. Smelt de boter in een kookpot. Bak de ui glazig. Roer de wortel en pastinaak erdoor.

  4. Blus met karnemelk en 750 ml water.

  5. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 20 min koken tot de groenten zacht zijn.

  6. Snij de chorizo in dunne schijfjes.

  7. Verwarm de chorizo met de zonnebloemolie en gerookte paprikapoeder op een matig vuur. Laat 5 min rustig trekken op het vuur.

  8. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  9. Zeef de olie. Laat de chorizo uitlekken op keukenpapier.

  10. Mix de soep na gaartijd fijn. Kruid met zwarte peper en zout en verdeel over borden.

  11. Druppel wat chorizo-olie over de soep. Serveer de krokante chorizo erbij.