Pastinaaksoep met spekjes & croutons

Pastinaaksoep met spekjes & croutons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Schil de pastinaak en snij in gelijke, kleine blokjes. Reinig de prei en selder. Snij ook in gelijke stukjes.

  2. Stoof de fijngesneden groenten aan in arachideolie en laat wat zweten. Bevochtig met de gevogeltebouillon en laat opkoken. Schil de aardappelen, snij in stukken en voeg toe voor de binding van de soep. Laat op een zacht vuur garen.

  3. Mix de soep en giet door een fijne zeef. Werk af met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Snij de korsten van het brood en snij vervolgens in blokjes. Bak de croutons mooi goudbruin in een ruime hoeveelheid arachideolie. Giet het vet af en laat de croutons uitlekken op wat keukenpapier.

  5. Bak de spekblokjes krokant, giet het vet weg en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Spoel de peterselie, zwier goed droog, pluk de blaadjes en hak fijn.

  7. Verdeel de soep over warme kommetjes en werk af met de croutons, spekblokjes en gehakte peterselie.