Romige pastinaaksoep met spekjes en croutons

Romige pastinaaksoep met spekjes en croutons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien, spoel de prei en selder. Schil de pastinaak.

  2. Snij de geschilde pastinaak, uien, prei en selder in grove stukken.

  3. Stoof aan in hete boter. Bevochtig met de kippenbouillon.

  4. Breng op smaak met peper, zout en rozemarijn.

  5. Laat de soep 1 u zachtjes koken.

  6. Snij mooie dobbelsteentjes uit het toastbrood. Laat deze mooi goudbruin bakken in voldoende hete olijfolie.

  7. Bak de spekblokjes krokant in een hete Tefalpan.

  8. Mix de soep in een keukenblender. Passeer door een fijne zeef. Voeg de room eraan toe.

  9. Breng aan de kook. Kruid met peper en zout.

  10. Serveer de soep goed heet met spekblokjes, croutons en rozemarijn. Versier met een wolkje room.