Hoevekip met fris komkommerslaatje en avocado-aardappelen

Hoevekip met fris komkommerslaatje en avocado-aardappelen

Kooktips

Postel Tripel Blond abdijbier

Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pers de limoen en de halve citroen.

  4. Snij de radijzen in staafjes.

  5. Snij de komkommer in linten met een dunschiller.

  6. Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.

  7. Snij de avocado's in de lengte in 2 en besprenkel met het limoensap.

  8. Meng de kippenkruiden met 2 eetl. olijfolie.

  9. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bereiding:
  12. (25 min. + 1 u. 20 min. in de oven)

  13. Schik de kip in een ovenschaal en bestrijk met de gekruide olijfolie. Zet ± 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 2. Hol met een koffielepel uit tot op 1 cm van de rand. Laat het aardappelkruim afkoelen.

  15. Kook de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  16. Plet intussen het vruchtvlees van de avocado en meng onder het afgekoelde aardappelkruim. Kruid met zwarte peper en zout en meng er de zure room onder. Vul de aardappelen met de avocadomengeling en zet nog 2 min. in de oven.

  17. Doe de komkommerslierten, de staafjes radijs en de erwten in een serveerkom. Meng er de helft van de lente-uitjes, het citroensap en 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  18. Afwerking:
  19. Werk de gevulde aardappelen af met de peterselie en de granaatappelpitten. Verdeel de kip in stukken. Serveer samen met het slaatje.