Bruschetta's

Bruschetta's

Kooktips

Frambuesca Rosado Syrah Chili Opmerkelijk donkere roséwijn van alleen syrahdruiven. Hij charmeert onmiddellijk met z'n frisse en aangenaam fruitige boeket van vers rood fruit (frambozen). Heeft een karaktervolle en vrij krachtige smaak.

Inycon Nero d'Avola I.G.T. Rosso di Sicilia Italië Krachtige rode wijn met een genereus boeket van pruimen (mirabel) en kruiden, typisch voor de nero-d'avoladruif. Ook de smaak is kruidig en fruitig.

Allergenen

Eieren , Vis , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ciabatta's in sneetjes van 1,5 cm en rooster ze onder de grill van de oven. Wrijf in met een teentje knoflook en besprenkel de sneetjes met 6 eetl. olijfolie.

  3. Voor beleg 1: snij de tomaten en de mozzarella in miniblokjes. Snipper het basilicum fijn en meng alles met 1 eetl. olijfolie, peper en zout.

  4. Voor beleg 2: rasp de parmezaan in schilfers en snij de gerookte ham in stukken (ter grootte van het brood). Snipper de peterselie en de lente-uitjes heel fijn.

  5. Voor beleg 3: snij de artisjokharten in stukjes en snij de rucola grof. Verkruimel de geitenkaas.

  6. Voor de salade: snij de venkelknol in dunne reepjes en de ui in fijne ringen. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Snij de ijsbergsla in fijne repen. Meng alles onder elkaar en roer er de walnootpitten onder. Meng 4 eetl.olijfolie met de balsamicoazijn en het citroensap en roer onder de salade.

  7. Bereiding:
  8. Beleg 1/3 van de broodjes met het mengsel van tomaat en mozzarella.

  9. Besmeer 1/3 van de broodjes met groene pesto, beleg met gerookte ham, een beetje peterselie, lente-uitjes en parmezaanschilfers.

  10. Besmeer 1/3 van de broodjes met rode pesto. Beleg met geitenkaas, artisjokharten en rucola.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de bruschetta's met de salade.