Pad thai met tofoe

Pad thai met tofoe

Kooktips

Dit gerecht smaakt ook koud heel lekker: neem het mee als lunch voor onderweg. Zachte tofoe is vrij smakeloos, maar neemt makkelijk de smaken van de marinade op. Bak de tofoe nadien even apart, zodat die lekker krokant wordt. Gebruik een kruidenmix als je niet alle ingrediënten in huis hebt.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tofoe in blokjes en marineer 15 min. in sojasaus.

  3. Klop de eieren los met peper en zout.

  4. Hak de peultjes grof.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.

  6. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Schil en rasp de gember.

  9. Hak de koriander en de pinda's grof.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoe krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  12. Doe intussen de noedels in een ruime kom en overgiet met kokend water tot ze onder staan.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de eieren tot een omelet. Snij in stukjes.

  14. Maak een sausje van de sojasaus, het limoensap en de gehakte gember.

  15. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en stoof alle groenten (behalve de lente-ui) ± 10 min. beetgaar.

  16. Voeg de omelet, de tofoe, de saus en de lente-uitjes toe. Roerbak nog 1 min.

  17. Afwerking:
  18. Serveer met de grofgehakte koriander en de pinda's.