Stoofvlees met herfstgroenten en peterselie-aardappelen

Stoofvlees met herfstgroenten en peterselie-aardappelen

Kooktips

Floreffe Dubbel Donker abdijbier met kruidige aroma's en toetsen van gebrande mout, anijs en karamel in de mond.

La Croix de Paty - A.O.P. Côtes de Bourg Rode bordeauxwijn met een boeket van rijp rood fruit en een lichte houttoets. Vol en vlezig, met zachte tannines.

Klaar om op te warmen Het stoofpotje kan je de dag nadien makkelijk in 10 à 15 min. opnieuw opwarmen op een matig vuur. Af en toe eens roeren is de boodschap. Je aardappelen al gekookt? Bak ze dan snel even in wat boter of verwarm ze in de oven. De peterselie voeg je het best na het opwarmen toe.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pastinaak, de wortelen, de peterseliewortel en de knolselder. Snij alles in blokjes van ± 2 cm.

  4. Schil de rapen en snij in dunne halvemaantjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in 2 of 4.

  6. Snij de ui in grove stukken en snipper het knoflook fijn.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote stoofpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de ui en het knoflook 1 min.

  10. Doe er het stoofvlees bij en bak 8 à 10 min. goudbruin. Roer af en toe.

  11. Voeg de tomatenpuree, de pastinaak, de peterseliewortel, de wortelen, de rapen en de knolselder toe. Roerbak nog 5 min. op een hoog vuur.

  12. Zet het vuur lager en voeg de sausbinder toe. Laat 1 à 2 min. mee bakken.

  13. Blus met de vleesbouillon , voeg het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Dek af en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig en voeg indien nodig nog wat water of vleesbouillon toe.

  14. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er de peterselie onder.