Stoofvlees met Lupulus en peterselie-aardappelen

Stoofvlees met Lupulus en peterselie-aardappelen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij fijn.

  2. 51ae4dedca471a84f31af5a5168c41873be66caf721ee629aec15a81cf385211.jpg

    Schil de wortelen en snij in rondjes.

  3. 7007c30fc12eaddb3fa58a5c93be429dae4070c3b9ebc62129123bb743ed1597.jpg

    Smelt een klontje boter in een stoofpot en stoof de ui en wortelstukjes aan. Haal uit de pot.

  4. Wentel de stukjes vlees in wat bloem. Kruid met peper en zout.

  5. 44c6f9c180a2cec4160f998ae66eaaafd4e062cfbb3157bb106a95f47e41f3b4.jpg

    Smelt een klontje boter in de pot waar de ui in gebakken werd. Bak het vlees aan.

  6. ba0a852776bdf5c84af2b0bf4e1f13d08cddbb5b11845495d0838fc53eb07328.jpg

    Voeg de ui en wortelen terug toe.

  7. 2281b35e94e4fa4f7d48c8de01b918ad48baa1168fe3efec75d203541b283170.jpg

    Overgiet met het bier, tot het vlees onderstaat.

  8. addd3c9fc14cb0237f93beee3b037f02603b7ffddb102d34202d168c6296998d.jpg

    Voeg de Luikse siroop en het kruidentuiltje toe.

  9. e22a94376d9a10e409dd4a49695ae67684decd8a5f920f98c02e3e2faeeaaa80.jpg

    Smeer een snede brood in met mosterd en leg omgekeerd bovenop het vlees.

  10. Zet het deksel op de stoofpot en laat gedurende 3 u op een zacht vuurtje sudderen.

  11. Roer af en toe even om.

  12. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.

  13. Giet af en laat even drogen op het vuur.

  14. b81e029e95dad31acbe160c374eb2ee50cbc359898d4874929fca78c9251df83.jpg

    Snipper wat peterselieblaadjes fijn.

  15. Serveer het stoofvlees met de aardappelen. Strooi wat peterselie over de aardappelen.