Wienerschnitzel, mimosa van ei en gehakte peterselie, met peterselie-aardappelen

ba7d70f4437a43018e46f706fa1c86be54209d6aa961b4f9b7a38d6098f6346b.jpg

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook beetgaar in gezouten water.

  2. Pluk de peterselie, was ze en snipper fijn. Snij de citroen in partjes.

  3. Kook 3 eieren in 10 min hard in kokend water met een scheut azijn. Koel de eieren af en pel ze. Hou het wit en het geel van de eieren apart en hak ze afzonderlijk fijn.

  4. Klop de kalfslapjes zo plat mogelijk. Kruid de bloem rijkelijk met peper en zout. Klop 2 eieren los met een geutje olie. Haal het kalfslapje eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt ei en als laatste door het paneermeel.

  5. Bak de schnitzel krokant in hete olie.

  6. Giet de gekookte aardappelen af en meng met een klont boter en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.

  7. Serveer de schnitzel met de gehakte eieren en peterselie, partjes citroen en de aardappelen. Serveer er wat gesmolten boter apart bij.