Wienerschnitzel met frietjes en veenbessen

Wienerschnitzel met frietjes en veenbessen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de kalfslapjes op plasticfolie en klop met een vleeshamer plat. Kruid met peper en zout.

  2. Zet 3 kommen naast elkaar. Vul de 1ste met bloem, de 2de met losgeklopte eieren en de 3de met paneermeel.

  3. Leg de kalfslapjes eerst in de bloem.

  4. Daarna in de losgeklopte eieren en als laatste in het paneermeel.

  5. Smelt de volledige pot reuzel in een diepe pan. Laat niet te heet worden.

  6. Bak elke schnitzel apart in de gesmolten reuzel. Bak eerst de ene kant, tot het vlees kleurt. Draai de schnitzel om en bak nog ± 1 min aan de andere kant. Let op dat het vet niet te warm wordt, anders verbrandt de schnitzel.

  7. Haal uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Bak ondertussen de frietjes goudbruin.

  9. Snij de citroen in kwartjes en spoel de peterselie.

  10. Schik de schnitzel op het bord, verdeel de frietjes erbij. Werk af met een partje citroen, een takje peterselie en een goeie schep bereide veenbessen.