Wienerschnitzel met frietjes en veenbessen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Leg de kalfslapjes op plasticfolie en klop met een vleeshamer plat. Kruid met peper en zout.
-
Zet 3 kommen naast elkaar. Vul de 1ste met bloem, de 2de met losgeklopte eieren en de 3de met paneermeel.
-
Leg de kalfslapjes eerst in de bloem.
-
Daarna in de losgeklopte eieren en als laatste in het paneermeel.
-
Smelt de volledige pot reuzel in een diepe pan. Laat niet te heet worden.
-
Bak elke schnitzel apart in de gesmolten reuzel. Bak eerst de ene kant, tot het vlees kleurt. Draai de schnitzel om en bak nog ± 1 min aan de andere kant. Let op dat het vet niet te warm wordt, anders verbrandt de schnitzel.
-
Haal uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak ondertussen de frietjes goudbruin.
-
Snij de citroen in kwartjes en spoel de peterselie.
-
Schik de schnitzel op het bord, verdeel de frietjes erbij. Werk af met een partje citroen, een takje peterselie en een goeie schep bereide veenbessen.