Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en de look. Snipper de ui fijn en pers de look.

  2. Verhit wat olijfolie in een sauspan. Bak de ui glazig. Voeg de look toe. Roer de tomatenpuree erdoor en laat al roerend kort meebakken.

  3. Giet de tomatenblokjes, passata en bouillon erbij. Breng aan de kook en laat minstens 40 min rustig sudderen zonder deksel tot een dikke saus.

  4. Schil de frietaardappelen. Snij in frietjes van 11 x 11 cm. Bak de frietjes 4 min voor in een friteuse op 140°C. Schep op een plaat en laat afkoelen.

  5. Pluk de blaadjes van de kropsla. Was 2 tot 3 keer in vers water. Zwier droog.

  6. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Snipper de bieslook fijn. Snipper de krulpeterselie fijn.

  7. Kneed het ei, paneermeel en krulpeterselie door het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout. Rol balletjes van ± 70 g.

  8. Verhit wat olijfolie in een bakpan. Bak de balletjes rondom mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus en laat 10 min sudderen.

  10. Bak de frietjes goudbruin in de friteuse op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.

  11. Serveer de balletjes in tomatensaus met frietjes. Leg er wat sla bij. Werk deze af met uienringen en bieslook. Kruid met zwarte peper en zout. Serveer met wat mayonaise.