Balletjes in tomatensaus met frietjes

Kookgerei
Friteuse (1)
Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en de look. Snipper de ui fijn en pers de look.
-
Verhit wat olijfolie in een sauspan. Bak de ui glazig. Voeg de look toe. Roer de tomatenpuree erdoor en laat al roerend kort meebakken.
-
Giet de tomatenblokjes, passata en bouillon erbij. Breng aan de kook en laat minstens 40 min rustig sudderen zonder deksel tot een dikke saus.
-
Schil de frietaardappelen. Snij in frietjes van 11 x 11 cm. Bak de frietjes 4 min voor in een friteuse op 140°C. Schep op een plaat en laat afkoelen.
-
Pluk de blaadjes van de kropsla. Was 2 tot 3 keer in vers water. Zwier droog.
-
Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Snipper de bieslook fijn. Snipper de krulpeterselie fijn.
-
Kneed het ei, paneermeel en krulpeterselie door het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout. Rol balletjes van ± 70 g.
-
Verhit wat olijfolie in een bakpan. Bak de balletjes rondom mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus en laat 10 min sudderen.
-
Bak de frietjes goudbruin in de friteuse op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
-
Serveer de balletjes in tomatensaus met frietjes. Leg er wat sla bij. Werk deze af met uienringen en bieslook. Kruid met zwarte peper en zout. Serveer met wat mayonaise.