Balletjes met aardappelen in tomatensaus

Balletjes met aardappelen in tomatensaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Balletjes

    Rasp de courgette fijn. Meng onder het gehakt met de droge kruiden. Rol nu de balletjes.

  2. Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak de balletjes goudbruin.

  3. Pel de ui en de look. Snipper fijn.

  4. Schil de wortelen. Snij ze samen met de selder in stukken van 2 cm. Snij de champignons in 4.

  5. Schil de 2 soorten aardappelen. Snij de vastkokende aardappelen in vrij grote stukken en de bloemige aardappelen in kleine blokjes.

  6. Saus

    Verhit wat olijfolie in een stoofpot. Bak de ui en look glazig. Roer de tijm, rozemarijn en Provençaalse kruiden erdoor.

  7. Voeg de selder, wortelen, champignons en tomatenpuree toe en roerbak 3 min. Blus met rode wijn en laat inkoken.

  8. Voeg de aardappelblokjes en het bouillonblokje toe en bevochtig met de passata en 100 ml water.

  9. Laat op een zeer zacht vuur 30 min garen onder deksel.

  10. Kruid rijkelijk met zwarte peper en zout. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog 20 min afgedekt verder garen.

  11. Verwijder de takken rozemarijn en tijm.

  12. Afwerking

    Werk af met fijngesnipperde basilicum en gemalen pecorino.