Balletjes met aardappelen in tomatensaus

f7b000f21fbe73ac76848804aee9833f4e9ce7fe3f6a3884d9fcc938c800b119.jpg

Allergenen

Selder en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Balletjes

    Ingrediënten: 1.0 kg Spar gemengd gehakt 1.0 courgettes 1.0 mespuntjes chilipoeder 0.5 kl korianderpoeder 0.5 kl komijnpoeder 1.0 kl paprikapoeder Boni olijfolie 0.5 el Provençaalse kruiden

    Rasp de courgette fijn. Meng onder het gehakt met de droge kruiden. Rol nu de balletjes.

  2. Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak de balletjes goudbruin.

  3. Pel de ui en de look. Snipper fijn.

  4. Schil de wortelen. Snij ze samen met de selder in stukken van 2 cm. Snij de champignons in 4.

  5. Schil de 2 soorten aardappelen. Snij de vastkokende aardappelen in vrij grote stukken en de bloemige aardappelen in kleine blokjes.

  6. Saus

    Ingrediënten: 800.0 g Spar vastkokende aardappelen 400.0 g Spar zachtkokende aardappelen 1.0 uien 1.0 teentjes look 1.0 el Provençaalse kruiden 1.0 takjes rozemarijn 3.0 takjes verse tijm 1.0 stengels witte selder 250.0 g Spar Parijse champignons 2.0 wortelen 35.0 g tomatenpuree 120.0 ml rode wijn 1.0 l Boni passata 1.0 groentebouillonblokjes

    Verhit wat olijfolie in een stoofpot. Bak de ui en look glazig. Roer de tijm, rozemarijn en Provençaalse kruiden erdoor.

  7. Voeg de selder, wortelen, champignons en tomatenpuree toe en roerbak 3 min. Blus met rode wijn en laat inkoken.

  8. Voeg de aardappelblokjes en het bouillonblokje toe en bevochtig met de passata en 100 ml water.

  9. Laat op een zeer zacht vuur 30 min garen onder deksel.

  10. Kruid rijkelijk met zwarte peper en zout. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog 20 min afgedekt verder garen.

  11. Verwijder de takken rozemarijn en tijm.

  12. Afwerking

    Werk af met fijngesnipperde basilicum en gemalen pecorino.