Selder en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- Groenten
Courgette
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Balletjes
Ingrediënten: 1.0 kg Spar gemengd gehakt 1.0 courgettes 1.0 mespuntjes chilipoeder 0.5 kl korianderpoeder 0.5 kl komijnpoeder 1.0 kl paprikapoeder Boni olijfolie 0.5 el Provençaalse kruiden
Rasp de courgette fijn. Meng onder het gehakt met de droge kruiden. Rol nu de balletjes.
-
Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak de balletjes goudbruin.
-
Pel de ui en de look. Snipper fijn.
-
Schil de wortelen. Snij ze samen met de selder in stukken van 2 cm. Snij de champignons in 4.
-
Schil de 2 soorten aardappelen. Snij de vastkokende aardappelen in vrij grote stukken en de bloemige aardappelen in kleine blokjes.
-
Saus
Ingrediënten: 800.0 g Spar vastkokende aardappelen 400.0 g Spar zachtkokende aardappelen 1.0 uien 1.0 teentjes look 1.0 el Provençaalse kruiden 1.0 takjes rozemarijn 3.0 takjes verse tijm 1.0 stengels witte selder 250.0 g Spar Parijse champignons 2.0 wortelen 35.0 g tomatenpuree 120.0 ml rode wijn 1.0 l Boni passata 1.0 groentebouillonblokjes
Verhit wat olijfolie in een stoofpot. Bak de ui en look glazig. Roer de tijm, rozemarijn en Provençaalse kruiden erdoor.
-
Voeg de selder, wortelen, champignons en tomatenpuree toe en roerbak 3 min. Blus met rode wijn en laat inkoken.
-
Voeg de aardappelblokjes en het bouillonblokje toe en bevochtig met de passata en 100 ml water.
-
Laat op een zeer zacht vuur 30 min garen onder deksel.
-
Kruid rijkelijk met zwarte peper en zout. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog 20 min afgedekt verder garen.
-
Verwijder de takken rozemarijn en tijm.
-
Afwerking
Werk af met fijngesnipperde basilicum en gemalen pecorino.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven