Koetong in madeirasaus met aardappelpuree en peterselie
Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de ui en wortel. Snij beide in grove stukken.
-
Kook de koetong ± 1 u 30 min in bouillon samen met de groenten en de kruiden, tot de tong mooi gaar is. Laat afkoelen.
-
Pel de tong.
-
Smelt boter, voeg de bloem toe en laat kort drogen op een zacht vuurtje. Blus met de madeira, voeg het kookvocht toe en laat inkoken tot een saus. Voeg er tomatenpuree aan toe.
-
Snij de champignons in stukken, bak kort aan in boter en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de saus en kruid naar smaak verder met peper en zout.
-
Snij de tong in schijfjes en warm op in de saus, laat niet meer koken.
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout. Giet af, laat even drogen op het vuur en pureer met boter en melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Schik de tong met de saus en een goede lepel puree op een bord, werk af met fijngesneden peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders