Allergenen

sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Spoel de groene linzen onder koud stromend water.

  5. Snij de stengels prei in de lengte middendoor en snij in stukken van 1 cm.

  6. Snij de gestoomde rode bieten in dunne repen.

  7. Maak een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de stukjes prei toe en laat 5 min. stoven.

  11. Roer er de groene linzen onder en voeg het laurierblaadje toe.

  12. Overgiet met de groentebouillon tot alles onderstaat. Laat 20 min. sudderen en breng op smaak met de sojasaus. Verwijder het laurierblaadje.

  13. Afwerking:
  14. Maak een bedje van veldsla in een lage slakom en verdeel er de koude of lauwe linzensalade over. Bestrooi met de repen rode biet en besprenkel met de vinaigrette.