Chocolademousse

Chocolademousse

Kooktips

Mas Amiel A.C. Maury Een unieke 'Vin Doux Naturel', gemaakt van oude grenache noir- druiven. Donkergekleurde wijn met expressieve neus. In de mond krachtig, fruitig, zacht en rond, én goed in evenwicht door fraaie zuren.

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de witte en pure chocolade met een zeer scherp mes in zeer kleine stukjes en zet ze in de koelkast.

  3. Bereiding:
  4. Laat de pure chocolade au bain-marie smelten. Wacht tot de chocolade bijna volledig gesmolten is voor u omroert, zoniet ontstaan er kristallen. U kan de chocolade ook laten smelten in de microgolfoven op halve kracht. Voeg beetje bij beetje de boter toe en doe dit mengsel in een grote mengkom.

  5. Doe de eidooiers in een mengkom en voeg er de vanillesuiker bij. Mix tot het mengsel schuimig en lichtgeel wordt. Meng het onder de gesmolten chocolade.

  6. Klop de room goed stijf en meng ook onder de chocolade.

  7. Klop de eiwitten stijf, voeg pas op het einde de poedersuiker toe. Meng eerst een derde van het opgeklopte eiwit onder het chocolademengsel. Schep daarna de rest van het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Meng niet te lang: zo blijft uw chocolademousse lekker luchtig.

  8. Verdeel de mousse over vier individuele schaaltjes en zet enkele uren in de koelkast.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi één helft van de choco-lademousse met stukjes witte chocolade, de andere helft met pure chocolade. Steek het kantkoekje in het midden.