Witte chocolademousse met karamelpopcorn

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatine in koud water. Splits de eieren.

  2. Breng de room aan de kook.

  3. Hak de chocolade fijn. Haal de room van het vuur en roer de witte chocolade erdoor tot deze volledig gesmolten is.

  4. Roer de uitgeknepen gelatine en 2 eidooiers erdoor.

  5. Klop de 2 eiwitten met een snuifje zout stijf.

  6. Spatel de eiwitten onder het chocolademengsel.

  7. Doe de chocolademousse in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.

  8. Karamelpopcorn: verhit wat arachideolie in een pot met deksel.

  9. Voeg de maïs toe en laat op een matig vuur onder deksel poppen tot popcorn.

  10. Verhit de suiker met het water op een matig vuur, tot er karamel ontstaat. Niet roeren!

  11. Haal van het vuur. Roer er boter en fleur de sel door.

  12. Doe er de popcorn bij en roer goed om. Laat de popcorn afkoelen op bakpapier.

  13. Snij het hoedje van de grote paaseieren en spuit de eieren vol met de witte chocolademousse.

  14. Werk af met de karamelpopcorn.