Chocolademousse met kattentongen

Chocolademousse met kattentongen

Allergenen

Gluten , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chocolademousse: breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade samen met de melk au bain-marie.

  2. Meng de eidooiers met de rum, het poedersuiker en de gesmolten chocolade.

  3. Klop de eiwitten stijf. Klop de room dik vloeibaar op.

  4. Spatel eerst de room door de chocoladecrème en als laatste het eiwit.

  5. Verdeel de chocolademousse over de glaasjes. Zet koel in de koelkast

  6. Kattentongen: verwarm de oven voor op 170°C.

  7. Klop de malse boter met de suiker witschuimig.

  8. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel onder het luchtige mengsel.

  9. Schep de bloem er ook door.

  10. Doe het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond.

  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit stroken van ± 8 cm lang. Laat voldoende plaats, want het deeg loopt een beetje uit tijdens het bakken.

  12. Bestrooi het deeg lichtjes met poedersuiker.

  13. Zet in de oven en bak gedurende ± 10 minuten.

  14. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.

  15. Serveer ze bij de chocolademousse.