Chocolademousse

6Zoet120minPrint
Ingrediƫnten
  • 200 g donkere chocolade
  • 6 Spar eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 375 g Spar room
  • 25 g melkchocolade
  • snuifje zout
Recept
  1. Smelt de pure chocolade boven een warmwaterbad.
  2. Scheid de eieren. Klop de eidooiers in de keukenrobot los met de suiker tot een romige, bleke massa (= ruban, voor de kenners).
  3. Meng de gesmolten chocolade door de ruban.
  4. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout in een propere kom.
  5. Schep het eiwitschuim voorzichtig in delen door het beslag met een spatel.
  6. Klop de room half op en spatel door de chocolademousse.
  7. Verdeel over kommetjes en laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.
  8. Maak van de reep melkchocolade met een fijne rasp chocoladeschaafsels en werk de chocolademousse ermee af.

< naar recepten