Fishsticks met gevulde tomaten

Fishsticks met gevulde tomaten

Kooktips

Rosato Montepulciano Cerasuolo Farnese Italië

Jonge frisse en soepele roséwijn met heerlijk rood primeurfruit. Een echte fruitbom!

Zeller Schwarze Katz Q.b.A. Drathen Duitsland

Delicate, fruitige witte moezelwijn, die heel aangenaam drinkt.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de tomaten in twee, hol uit met een lepel en laat omgekeerd uitlekken.

  5. Laat de kervelbolletjes ontdooien.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en de paprikablokjes 2 min.

  9. Voeg de rijst toe en roerbak glazig.

  10. Voeg de diepgevroren groentereepjes en de groentebouillon toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Dek af, breng aan de kook en laat in 15 min. gaar worden. Neem van het vuur en meng er de geraspte emmentaler onder.

  11. Vul de tomaten met de rijstmengeling en leg in een ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en schuif 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus.

  13. Frituur de diepgevroren fishsticks 7 min. in de frituurpan (175 °C). Laat uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Schik op elk bord 2 gevulde tomaten en enkele fishsticks. Lepel er wat saus rond. Serveer er de rest van de fishsticks en de saus apart bij.