Groentegratin met varkenshaasbrochettes (met Thermomix)

Groentegratin met varkenshaasbrochettes (met Thermomix)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en cutter fijn in de Thermomix. Doe de boter erbij en laat 3 min stoven op 120°C.

  2. Verdeel de gestoofde uien over een ovenschaal.

  3. Schil de wortelen, aardappelen en zoete aardappelen, en snij ze alle drie in rondjes. Snij de bloemkool in roosjes.

  4. Giet het water in de beker van de Thermomix. Vul het mandje dat in de Thermomix hangt met de wortelen. Zet het mandje in de beker.

  5. Vul de grote schaal met de aardappelen en zoete aardappelen en de kleine schaal met de bloemkoolroosjes. Zet boven op de Thermomix en laat 25 min stomen op 120°C.

  6. Verdeel de gestoomde groenten in de ovenschotel. Hou het kookvocht bij.

  7. Marinade

    Meng de zonnebloemolie met het citroensap, Provençaalse kruiden, lookpoeder en paprikapoeder.

  8. Snij het varkenshaasje in grote stukken en giet de marinade erover. Zet minstens 30 min in de koelkast (je kan dit ook al de dag voordien doen).

  9. Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. Bechamelsaus

    Maal de kaas fijn in de Thermomix. Haal de gemalen kaas uit de beker.

  11. Smelt de boter in de beker. Giet eerst de bloem erbij en daarna de melk en 250 g van het kookvocht van de groenten. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat 7 min garen op 90°C op snelheid 4.

  12. Giet de bechamelsaus over de groenten. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat 20 à 25 min garen.

  13. Steek het vlees op BBQ-spiezen en steek een stukje paprika tussen de 2 stukken vlees, eindig met een tapastomaatje. Gril op de teppanyakiplaat of op de BBQ.

  14. Haal de groentegratin uit de oven en serveer met de gebakken varkenshaasbrochette.