Griekse groenteschotel met spiering

Kooktips
Postel Dubbel Donker abdijbier
Jean Gamay Noir Vin de France
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Schil 50 g aubergine en 50 g courgette en snij in stukjes. 2 Kook 25 g basmatirijst 13 min. gaar in water. Voeg de laatste 6 min. de groenten toe. Giet af en laat uitlekken. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + 1 u. uitlekken)
-
Snij de ongeschilde aubergine en courgette in schijven van ± 1 cm dik. Doe de aubergineschijven in een vergiet, bestrooi met zout en laat 1 u. uitlekken.
-
Snij intussen de champignons in schijfjes.
-
Snij de geitenkaas in sneetjes van ± 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Vet een diepe ovenschotel in met de olijfolie. Verdeel er de aubergine over. Leg er de courgette en de champignons op. Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout. Overgiet met de helft van de tomatenstukjes.
-
Smelt de boter in een pan en bak de spieringen 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Leg de spieringen boven op de groenten. Overgiet met de rest van de tomatenstukjes en kruid met de rest van de Provençaalse kruiden. Leg op elk stuk vlees enkele sneetjes geitenkaas.
-
Dek de ovenschotel af met zilverpapier en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Laat de ovenschotel een nachtje trekken in de koelkast voor u hem in de oven zet. Dan smaakt hij nog beter.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven