Zalmwraps

Zalmwraps

Kooktips

- Ook lekker met fijngehakte basilicum i.p.v. dille. - U kan de Groenlandse heilbot vervangen door hondstongfilets. - U kan de zalmwraps vooraf bereiden. Op het moment zelf hoeft u ze enkel 20 min. in de oven te schuiven.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis volledig ontdooien en snij in reepjes van 3 à 4 cm breed en 7 cm lang.

  3. Hak de dille fijn (hou 8 takjes apart voor de afwerking).

  4. Snij het bolletje mozzarella in 4 dikke sneden.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Maak de zalmwraps: leg voor elke wrap 2 sneetjes zalm naast elkaar (laat lichtjes overlappen) en schik er in het midden een stuk heilbot op. Bestrooi met 1/4 van de gehakte dille en kruid met peper en zout. Leg er een schijfje mozzarella op en rol dicht.

  8. Leg de wraps naast elkaar met de `naad' naar beneden in een met 2 eetl. olijfolie ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met 2 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. sojasaus.

  10. Afwerking:
  11. Besprenkel elk bord met de vinaigrette, leg er een zalmwrap op en strooi er de tomatenblokjes rond. Werk af met een takje dille en geef er ciabatta bij.