Zalmwraps

Kooktips
- Ook lekker met fijngehakte basilicum i.p.v. dille. - U kan de Groenlandse heilbot vervangen door hondstongfilets. - U kan de zalmwraps vooraf bereiden. Op het moment zelf hoeft u ze enkel 20 min. in de oven te schuiven.
Vis en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis volledig ontdooien en snij in reepjes van 3 à 4 cm breed en 7 cm lang.
-
Hak de dille fijn (hou 8 takjes apart voor de afwerking).
-
Snij het bolletje mozzarella in 4 dikke sneden.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Maak de zalmwraps: leg voor elke wrap 2 sneetjes zalm naast elkaar (laat lichtjes overlappen) en schik er in het midden een stuk heilbot op. Bestrooi met 1/4 van de gehakte dille en kruid met peper en zout. Leg er een schijfje mozzarella op en rol dicht.
-
Leg de wraps naast elkaar met de `naad' naar beneden in een met 2 eetl. olijfolie ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Maak de vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met 2 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. sojasaus.
-
Afwerking:
-
Besprenkel elk bord met de vinaigrette, leg er een zalmwrap op en strooi er de tomatenblokjes rond. Werk af met een takje dille en geef er ciabatta bij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven