Aardbeiensoepje met basilicumijs, basilicum-limoencake en mascarpone

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Aardbeiensoepje
Ingrediënten: 1.0 limoenen 0.5 citroenen 300.0 ml water 150.0 g suiker 10.0
Kook de suiker met het water. Pers het sap van de limoen en ½ citroen. Voeg samen met de zwarte peperkorrels toe aan het suikerwater. Laat 5 min trekken.
-
Ingrediënten: 750.0 g Belgische aardbeien
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukken. Zeef de suikersiroop over de gesneden aardbeien. Pureer met een handmixer.
-
Basilicumijs
Ingrediënten: 0.5 citroenen 40.0 g basilicum 100.0 g bloemsuiker
Pluk de basilicumblaadjes tot je 40 g bekomt. Was de basilicum, laat goed uitlekken en dep droog. Blender de blaadjes met het sap van ½ citroen en de bloemsuiker tot een fijne pasta.
-
Ingrediënten: 75.0 g mascarpone 325.0 g Griekse yoghurt
Roer de mascarpone los en meng de Griekse yoghurt eronder, tot je geen klontertjes meer hebt.
-
Meng onder de basilicumpasta en roer alles goed om.
-
Draai het ijs in een ijsmachine en zet in de diepvries tot gebruik.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Basilicum-limoencake
Ingrediënten: 80.0 g basilicum 15.0 cl Boni lauwe melk
Pluk de basilicumblaadjes en mix heel fijn met de lauwe melk.
-
Ingrediënten: 180.0 g malse Spar boter 160.0 g fijne suiker 3.0 Spar eieren
Roer de boter en suiker tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor.
-
Ingrediënten: 300.0 g Boni patisseriebloem 1.0 zakjes bakpoeder 1.0 snuifjes zout
Zeef de bloem boven het mengsel en roer samen met het bakpoeder en een snuifje zout erdoor.
-
Ingrediënten: 1.0 zeste van limoenen 1.0 sap van limoenen
Giet het basilicummengsel erbij en meng met de zeste en het sap van de limoen.
-
Vul de ingeboterde bakvorm met het beslag. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 min à 1 u. Check met een caketester of de cake uitgebakken is.
-
Haal uit de oven en de bakvorm. Laat afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking
Haal de crème van tussen de Oreokoekjes en mix fijn.
-
Ingrediënten: 50.0 g mascarpone
Klop de mascarpone wat los met de honing. Doe in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
-
Ingrediënten: 50.0 g mascarpone Oreo-koekjes
Snij de cake in stukken en leg in de 4 hoeken van het bord een stukje cake. Spuit toefjes mascarpone tussen de cakestukken. Lepel in het midden van het bord wat crumble van Oreokoekjes. Maak een mooie quenelle van het basilicumijs en schik op de crumble. Giet het aardbeiensoepje voorzichtig rond de cake. Werk de quenelle af met een halve aardbei.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven