Aardbeitiramisu PT30M 4 porties 300 g aardbeien 300 g mascarpone 10 g fijne suiker 80 g bloemsuiker 8 Spar boudoirs 3 Spar eieren 1 citroen (het sap)

Aardbeitiramisu

227ea80a9a9187cc2f1ff221131dc435dec3ee5f573b125540a10e3b82d7d644.jpg

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng het citroensap met 3 eetlepels water en de fijne suiker.

  2. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in plakjes.

  3. Scheid de eieren en klop de eidooiers romig met de poedersuiker. Schep de mascarpone erbij en meng grondig.

  4. Klop het eiwit tot sneeuw en schep dit voorzichtig door het mascarponemengsel.

  5. Breek de lange vingers in stukken en doop ze in het citroensap.

  6. Leg de koekjes onderin de glazen, vul verder met een laagje aardbeien, vervolgens met mascarpone, aardbeien en mascarpone. Plaats minimum 1 uur in de koelkast.

  7. Werk vlak voor het opdienen af met de rest van de aardbeien.