Agnes Sorelsoep

Agnes Sorelsoep

Allergenen

Eieren , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de room en het eigeel op kamertemperatuur komen.

  2. Snij de champignons in fijne plakjes. Bak ze aan in hete boter. Kruid ze met peper en zout.

  3. Snij de tong en de kip in fijne reepjes.

  4. Laat de boter smelten in een ruime pan en roer de bloem erdoor tot een roux. Bevochtig met de kippenbouillon en breng al roerende aan de kook. Laat de soep 10 minuten doorkoken. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

  5. Haal de soep van het vuur. Meng de room met de eidooier tot een liaison. Roer er een pollepel warme maar niet kokende soep door. Voeg dit mengsel bij de rest van de soep.

  6. Zet terug op het vuur en roer tot de soep terug opgewarmd (niet koken!) en mooi licht gebonden is.

  7. Werk af met peterselie, champignons, tongreepjes en kippenwit.