Agnes Sorelsoep veggiestyle

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 uien
  • 4 staafjes bleekselder
  • 2 wit van prei
  • 4 wortelen
  • 2 l groentebouillon
  • 2 aardappelen
  • 1 eetlepel Spar olijfolie
  • laurierblaadje
  • takjes tijm, peterselie en rozemarijn
  • 12 peperbollen
  • 125 g witte champignons
  • 2 Bio Bistro knackworstjes
  • 2 sneetjes Bio Smile beleg natuur
Recept

1. Pel de uien en snij in fijne ringen. Schil de wortelen en reinig de bleekselder en de prei. Snij deze groenten voor in fijne stukjes en de rest grof.
2. Schil de aardappelen en snij in stukken.
3. Stoof de uien, de grove groenten en aardappelstukken aan in wat olijfolie in een grote soepketel. Laat 5 minuten stoven. Bevochtig met de bouillon. Voeg het laurierblaadje, de takjes
kruiden en de peperbollen toe. Laat opkoken en verder op een zacht vuur garen gedurende 15 à 20 minuten.
4. Reinig de champignons en snij in fijne julienne. Snij de worstjes en het beleg in stukjes. Hou de garnituur apart.
5. Blancheer de groenten die in fijne stukjes gesneden zijn. Hou warm.
6. Verwijder het laurierblaadje en de kruidentakjes. Mix de soep. Proef en kruid bij indien nodig met peper en zout.
7. Giet de soep in grote glazen en werk af met de veggie garnituur, champignons en geblancheerde groentjes.

< naar recepten