Baba ganoush met naanbrood en geroosterde paprika

6Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 450 g Boni Selection bloem
  • 6 g zout
  • garam masala
  • 1 el bakpoeder
  • 130 g Boni Selection volle melk
  • ½zakje gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 140 g Boni Selection yoghurt
  • 2 aubergines
  • 2 teentjes look
  • rozemarijn
  • komijn
  • 1 el Boni Selection yoghurt
  • 1 el tahini
  • 2 puntpaprika’s
  • verse basilicum
Recept
  1. Naan: meng de gist met de melk. Voeg de bloem toe en meng.
  2. Kneed het zout, de suiker, het bakpoeder en de garam masala eronder.
  3. Klop de eieren en de yoghurt samen los en meng onder het deeg. Kneed het deeg tot een mooie, stevige bal.
  4. Draai in plasticfolie en laat een nachtje rusten.
  5. ’s Anderendaags: draai balletjes van het deeg en rol plat met ruim wat bloem (de vorm mag artisanaal zijn).
  6. Bak de naan in een pan met weinig olie of op de barbecue op een plaat.
  7. Besprenkel eventueel met lookolie.
  8. Baba ganoush: kerf de aubergines in. Steek de plukjes rozemarijn en teentjes look erin. Rooster de aubergines op de barbecue of in de oven tot ze mooi zacht zijn. Dat duurt ± 20 min.
  9. Haal het vruchtvlees eruit, hak het fijn en meng met de tahin en yoghurt. Kruid met peper, zout en komijn naar smaak.
  10. Laat de puntpaprika’s aan de rand van de barbecue roosteren tot ze bijna zacht zijn.
  11. Haal van de barbecue en steek In een plastic zak of potje en laat uitdampen.
  12. Verwijder de pel en snij in lange repen.
  13. Doe de baba ganoush in een potje en werk af met de stukjes puntpaprika en een blaadje basilicum.
< naar recepten