Baba ganoush met naanbrood en geroosterde paprika
Ingrediënten
- 450 g Boni Selection bloem
- 6 g zout
- garam masala
- 1 el bakpoeder
- 130 g Boni Selection volle melk
- ½zakje gedroogde gist
- 1 el suiker
- 1 ei
- 1 eidooier
- 140 g Boni Selection yoghurt
- 2 aubergines
- 2 teentjes look
- rozemarijn
- komijn
- 1 el Boni Selection yoghurt
- 1 el tahini
- 2 puntpaprika’s
- verse basilicum
Recept
- Naan: meng de gist met de melk. Voeg de bloem toe en meng.
- Kneed het zout, de suiker, het bakpoeder en de garam masala eronder.
- Klop de eieren en de yoghurt samen los en meng onder het deeg. Kneed het deeg tot een mooie, stevige bal.
- Draai in plasticfolie en laat een nachtje rusten.
- ’s Anderendaags: draai balletjes van het deeg en rol plat met ruim wat bloem (de vorm mag artisanaal zijn).
- Bak de naan in een pan met weinig olie of op de barbecue op een plaat.
- Besprenkel eventueel met lookolie.
- Baba ganoush: kerf de aubergines in. Steek de plukjes rozemarijn en teentjes look erin. Rooster de aubergines op de barbecue of in de oven tot ze mooi zacht zijn. Dat duurt ± 20 min.
- Haal het vruchtvlees eruit, hak het fijn en meng met de tahin en yoghurt. Kruid met peper, zout en komijn naar smaak.
- Laat de puntpaprika’s aan de rand van de barbecue roosteren tot ze bijna zacht zijn.
- Haal van de barbecue en steek In een plastic zak of potje en laat uitdampen.
- Verwijder de pel en snij in lange repen.
- Doe de baba ganoush in een potje en werk af met de stukjes puntpaprika en een blaadje basilicum.
Delen