Belgische bokaal met grijze garnalen, kerstomaat, witlof en krieltjes
Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Maak de bloemkool en broccoli schoon. Verdeel ze in roosjes en voeg 2 el olijfolie en een snufje zout toe.
-
Rooster ze ongeveer 20 min, zodat ze mooi bruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Dressing: meng de mayonaise met de fijngehakte bieslook, augurken en peterselie.
-
Kook ondertussen de krieltjes in licht gezouten water.
-
Snij de kerstomaten in twee, het witlof in reepjes en de appel met schil ook in reepjes.
-
Schik de ingrediënten in laagjes in je bokaal. Start met de dressing. Verdeel er achtereenvolgens kerstomaten, krieltjes, zilveruitjes, grijze garnalen, witlof, appel en veldsla over.
-
Als garnituur voeg je wat geraspte bloemkool en enkele gegrilde broccolien bloemkoolroosjes toe.
-
Zet de bokaal in de koelkast tot je de salade gaat serveren.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven