Berlaarse vlaai

092f03df94ed082c72e7d928d6b43f978902629ccb9327699547a867afd89214.jpg

Kooktips

Zet een kommetje water in de oven, zodat de vlaai onderaan geen korst vormt.

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 3.0 Spar eieren

    Scheid de eieren, doe het eiwit in een afsluitbaar bakje en zet in de koelkast tot de volgende dag.

  2. Ingrediënten: 150.0 g Boni kokosrotsjes 125.0 g beschuiten 2.0 Spar hamburgerbroodjes 300.0 g Boni honingpeperkoek

    Verkruimel de beschuiten boven een ruime kom, hak de kokosrotsjes in stukjes en voeg toe, trek de honingkoek en hamburgerbuns in stukjes en voeg toe.

  3. Ingrediënten: 1.0 l Boni Selection volle melk 180.0 g bruine kandijsuiker 1.0 kl kaneelpoeder 1.0 kl gemalen nootmuskaat 0.5 kl zout

    Bestrooi met kandijsuiker, zout, nootmuskaat en kaneel. Overgiet met melk.

  4. Ingrediënten: 150.0 ml kandijsiroop

    Roer de eidooiers en kandijsiroop erdoor en dek de kom af.

  5. Laat 1 nacht trekken.

  6. 's Anderendaags

    Verwarm de oven voor op 200 C.

  7. Mix het getrokken vlaaimengsel glad.

  8. Klop het eiwit half op met een mespunt zout en spatel door het mengsel.

  9. Ingrediënten: Boni margarine

    Vet de kom in met margarine en stort de vlaai erin.

  10. Laat 1 u bakken in het midden van de oven op 200 C. Zet een kommetje water in de oven om een korst te vermijden.

  11. Bak nog 1 à 1,5 u verder op 100°C.

  12. Controleer met een naald of de vlaai gaar is. Blijft er geen deeg aan de naald kleven, dan is ze gaar.