Berlaarse vlaai

Kooktips
Zet een kommetje water in de oven, zodat de vlaai onderaan geen korst vormt.
Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Scheid de eieren, doe het eiwit in een afsluitbaar bakje en zet in de koelkast tot de volgende dag.
-
Verkruimel de beschuiten boven een ruime kom, hak de kokosrotsjes in stukjes en voeg toe, trek de honingkoek en hamburgerbuns in stukjes en voeg toe.
-
Bestrooi met kandijsuiker, zout, nootmuskaat en kaneel. Overgiet met melk.
-
Roer de eidooiers en kandijsiroop erdoor en dek de kom af.
-
Laat 1 nacht trekken.
-
's Anderendaags
-
Verwarm de oven voor op 200 C.
-
Mix het getrokken vlaaimengsel glad.
-
Klop het eiwit half op met een mespunt zout en spatel door het mengsel.
-
Vet de kom in met margarine en stort de vlaai erin.
-
Laat 1 u bakken in het midden van de oven op 200 C. Zet een kommetje water in de oven om een korst te vermijden.
-
Bak nog 1 à 1,5 u verder op 100°C.
-
Controleer met een naald of de vlaai gaar is. Blijft er geen deeg aan de naald kleven, dan is ze gaar.