Berlaarse vlaai

Berlaarse vlaai

Kooktips

Zet een kommetje water in de oven, zodat de vlaai onderaan geen korst vormt.

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Scheid de eieren, doe het eiwit in een afsluitbaar bakje en zet in de koelkast tot de volgende dag.

  2. Verkruimel de beschuiten boven een ruime kom, hak de kokosrotsjes in stukjes en voeg toe, trek de honingkoek en hamburgerbuns in stukjes en voeg toe.

  3. Bestrooi met kandijsuiker, zout, nootmuskaat en kaneel. Overgiet met melk.

  4. Roer de eidooiers en kandijsiroop erdoor en dek de kom af.

  5. Laat 1 nacht trekken.

  6. 's Anderendaags

    Verwarm de oven voor op 200 C.

  7. Mix het getrokken vlaaimengsel glad.

  8. Klop het eiwit half op met een mespunt zout en spatel door het mengsel.

  9. Vet de kom in met margarine en stort de vlaai erin.

  10. Laat 1 u bakken in het midden van de oven op 200 C. Zet een kommetje water in de oven om een korst te vermijden.

  11. Bak nog 1 à 1,5 u verder op 100°C.

  12. Controleer met een naald of de vlaai gaar is. Blijft er geen deeg aan de naald kleven, dan is ze gaar.