Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Vanillepudding

  Kook 5 dl melk op met het merg van de vanillestok. Klop 5 eidooiers met 100 g bloemsuiker luchtig. Voeg daarna 35 g bloem toe en klop los. Giet de kokende melk op de dooiers, roer los en kook daarna goed door zodat je een mooie pudding krijgt. Laat afkoelen onder plasticfolie, zodat er geen velletje op de pudding komt.

 2. Boules

  Verwarm 2 dl melk tot lauw en laat de gist oplossen in de melk.

 3. Meng 500 g bloem, het zout en de suiker met de K-klopper in de keukenrobot. Voeg de gistmelk hieraan toe. Giet 4 dooiers en het ei erbij en laat kneden tot een glad deeg. Voeg op het einde de malse boter toe. Kneed het deeg met de hand door tot het niet meer plakt. Voeg eventueel nog een klein beetje bloem toe.

 4. Laat 10 min rijzen en kneed opnieuw. Laat 20 min rijzen onder een droge, propere handdoek.

 5. Weeg stukjes deeg af (gewone boule = 60 g en kleine boule = 40 g). Bol de stukjes op en leg op bakpapier, dek af met een handdoek en laat verdubbelen in grootte. Duw net voor het bakken een beetje plat met je handpalm.

 6. Bak in een friteuse op 170°C en draai halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier.

 7. Klop de pudding los wanneer hij is afgekoeld. Doe in een spuitzak. Snij de afgekoelde boules in 2. Vul op met pudding en werk af met bloemsuiker.