Blinde witlofvinken gegaard in bruin bier

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het achterste deel van het witlof en maak de blaadjes los. Herhaal dat tot er zoveel mogelijk blaadjes zijn losgemaakt.
-
Zet water op het vuur om te koken.
-
Kook de witlofblaadjes kort, zodat ze mooi zacht worden. Verfris ze daarna in koud water.
-
Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Pluk de peterselie, was de blaadjes, zwier goed droog en hak fijn.
-
Meng de sjalot en peterselie onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de eidooiers toe aan het gehakt.
-
Smeer een klein glas of potje in met olie.
-
Dep de gekookte witlofblaadjes droog en schik ze dakpansgewijs in het glaasje.
-
Schep het gehakt in het midden van het potje en druk goed aan.
-
Plooi de blaadjes dicht over het vlees.
-
Zet het bier met de bruine fond op het vuur. Voeg de tijm en laurier toe aan de jus en laat opkoken.
-
Haal de blinde witlofvinken uit de potjes en schik ze in de hete jus.
-
Laat alles op een zacht vuurtje garen gedurende ± 20 min.
-
Haal de blinde witlofvinken uit de jus en bind de jus indien nodig met wat roux of maïzena.
-
Serveer de vinken op een bord, overgiet met de jus, serveer met een gekookt of gebakken aardappeltje met peterselie.