Moelleux van bruine chocolade

8Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 125 g donkere chocolade
  • 125 g Spar boter
  • 4 Spar eieren
  • 84 g suiker
  • 24 g bloem
  • ½ kl vanille-extract
  • blauwe bessen
  • frambozen
  • bramen
Recept
  1. Hak de chocolade en doe samen met de boter en het vanille-extract in een kom. Smelt in de microgolfoven op matige temperatuur.
  2. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een ruban in de keukenrobot.
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer tot alles goed gemengd is.
  4. Klop in een andere kom de eiwitten met de resterende suiker tot een meringue met stevige pieken. Spatel de meringue onder het chocolademengsel.
  5. Spatel er als laatste de gezeefde bloem onder.
  6. Boter de aluminiumbakjes in.
  7. Vul de vormpjes met de moelleux en zet in de koeling tot gebruik.
  8. Haal de moelleux uit de koelkast en zet op de rooster van de barbecue. Zorg ervoor dat de temperatuur niet hoger dan 215°C is.
  9. Laat de moelleux gedurende 10 minuten bakken.
  10. Haal van de barbecue en keer om op de borden. Versier met rood fruit.

< naar recepten