Moelleux au chocolat met sinaasappel
Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Mix de eieren met de suiker tot een homogeen geheel.
-
Zeef de bloem in een mengkom. Voeg de eieren met suiker toe aan de bloem en meng.
-
Smelt ondertussen de chocolade met de boter op een zacht vuur of in de microgolfoven. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het bloemmengsel.
-
Doe het beslag in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik, zodat het mengsel wat kan opstijven.
-
Schil de sinaasappelen zo dun mogelijk met een scherp mes. Snij de schil in dunne reepjes. Breng de schil 3 keer aan de kook met koud water. Vervang het warme water telkens door koud water en breng aan de kook. Breng 4 eetlepels water en 1 eetlepel suiker aan de kook en voeg de sinaasappelschillen hieraan toe. Zet het vuur lager en laat de schillen konfijten tot ze mooi doorschijnend zijn.
-
Pers het sap uit de 2 sinaasappelen. Doe het sap met 2 eetlepels suiker in een pannetje en zet op het vuur. Laat voor de helft inkoken. Voeg de gekonfijte sinaasappelschillen eraan toe, zo blijven ze mooi mals.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Wrijf de binnenkant van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er bloem over. Hierdoor zullen de gebakjes later makkelijk los te maken zijn uit de ringen.
-
Neem een bakplaat en bedek met bakpapier. Zet de ringen niet te dicht op elkaar op de bakplaat. Spuit het beslag in de vormpjes, vul ze voor ¾. Het gebak zal rijzen in de oven.
-
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C. Zet de moelleux in de oven en bak gedurende 10 à 12 minuten. De duurtijd is afhankelijk van de oven, de grootte van de ringen en hoeveel er op een bakplaat staan. Best even op voorhand proberen.
-
Haal de bakplaat uit de oven en maak de gebakjes voorzichtig los.
-
Zet de moelleux in het midden van het bord. Bestrooi met wat bloemsuiker. Schik de gekonfijte sinaasappel erbij en werk af met sinaasappelsaus.