Moelleux au chocolat met sinaasappel

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Mix de eieren met de suiker tot een homogeen geheel.

 2. Zeef de bloem in een mengkom. Voeg de eieren met suiker toe aan de bloem en meng.

 3. Smelt ondertussen de chocolade met de boter op een zacht vuur of in de microgolfoven. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het bloemmengsel.

 4. Doe het beslag in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik, zodat het mengsel wat kan opstijven.

 5. Schil de sinaasappelen zo dun mogelijk met een scherp mes. Snij de schil in dunne reepjes. Breng de schil 3 keer aan de kook met koud water. Vervang het warme water telkens door koud water en breng aan de kook. Breng 4 eetlepels water en 1 eetlepel suiker aan de kook en voeg de sinaasappelschillen hieraan toe. Zet het vuur lager en laat de schillen konfijten tot ze mooi doorschijnend zijn.

 6. Pers het sap uit de 2 sinaasappelen. Doe het sap met 2 eetlepels suiker in een pannetje en zet op het vuur. Laat voor de helft inkoken. Voeg de gekonfijte sinaasappelschillen eraan toe, zo blijven ze mooi mals.

 7. Verwarm de oven voor op 200°C.

 8. Wrijf de binnenkant van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er bloem over. Hierdoor zullen de gebakjes later makkelijk los te maken zijn uit de ringen.

 9. Neem een bakplaat en bedek met bakpapier. Zet de ringen niet te dicht op elkaar op de bakplaat. Spuit het beslag in de vormpjes, vul ze voor ¾. Het gebak zal rijzen in de oven.

 10. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C. Zet de moelleux in de oven en bak gedurende 10 à 12 minuten. De duurtijd is afhankelijk van de oven, de grootte van de ringen en hoeveel er op een bakplaat staan. Best even op voorhand proberen.

 11. Haal de bakplaat uit de oven en maak de gebakjes voorzichtig los.

 12. Zet de moelleux in het midden van het bord. Bestrooi met wat bloemsuiker. Schik de gekonfijte sinaasappel erbij en werk af met sinaasappelsaus.