Bruine rundsbouillon

Bruine rundsbouillon

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Halveer de uien en de bol look.

  2. Was de wortelen en de selder. Snij de wortelen in dikke schijven en halveer de selder.

  3. Warm de oven voor op 250°C.

  4. Zet het soepvlees of schenkel met het spek 30 à 40 min in een braadslee in de voorverwarmde oven tot het vlees en de botten bruin kleuren.

  5. Wrijf de tomatenpuree op het vlees en voeg de uien, look en wortel toe. Laat 20 à 30 min verder bakken in de oven.

  6. Schep het vlees met de geroosterde groenten in een kookpot.

  7. Giet 500 ml water in de braadslee en schraap de aanbakresten van de bodem. Giet het water bij het vlees in de kookpot.

  8. Kruidentuiltje

    Bind de tijm, peterseliestengels en laurier samen met keukendraad.

  9. Voeg de selder en kruidentuiltje toe. Giet 5 l water erbij en breng aan de kook. Laat 4 tot 8 u rustig sudderen.

  10. Giet door een zeef.