Zelfgemaakte bouillon met soepvleestapenade

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui, schil de wortel en reinig de prei en selder. Snij de groenten in grove stukken.
-
Stoof aan in wat olijfolie samen met de ongepelde look. Kruid met peper en zout. Overgiet met het water en voeg het soepvlees, de runderbouillonblokjes en kruidentuiltje toe.
-
Schep, zodra de bouillon kookt, het schuim met een schuimspaan weg (als het nodig is). Laat minstens anderhalf uur zachtjes koken. Hoe langer, hoe beter. Voeg desnoods nog water toe.
-
Zeef de bouillon en hou het vlees apart. Voeg nu de juliennegroenten bij de bouillon en laat 15 min koken. Kruid eventueel bij.
-
Soepvleessalade: Trek het gare soepvlees in reepjes en meng onder de mayonaise, mierikswortelcrème en fijngesneden bieslook. Lekker op stokbrood voor bij de soep.