Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kaneelsuiker: meng de suiker met het kaneelpoeder.
-
Snij met een dunschiller een stuk citroenschil af.
-
Snij het vanillestokje in de lengte middendoor.
-
Giet ½ l water in een pot en voeg de vanillestok, citroenschil, boter en 1 kl zout toe. Breng aan de kook.
-
Verwijder de vanillestok en citroenschil. Neem de pot van het vuur en voeg alle bloem en natriumbicarbonaat in een snelle beweging toe.
-
Klop zo snel mogelijk met een garde tot een glad beslag. Door de warmte gaart de bloem.
-
Schep het beslag in een churrospistool of spuitzak met gekarteld mondje.
-
Giet de zonnebloemolie in een pot. Zorg ervoor dat max. 1⁄3 van de pot gevuld is.
-
Verhit de olie tot 180°C. Spuit de churros voorzichtig rechtstreeks in de olie. Knip het deeg af met een schaar.
-
Draai ze met een vork en bak goudbruin en gaar in 2 à 3 min.
-
Laat uitlekken en rol ze door de kaneelsuiker.Tip: laat de vanillestok en citroenschil na het koken een paar uur ‘trekken’ in het water. Zo krijg je nog meer smaak. Ga dan verder met stap 5.