Caldo de choros (Peruaanse mosselsoep)

6Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediƫnten
  • 2 kg Spar mosselen
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes look
  • 25 g verse gember
  • 7 gele piccantinapepers
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 rode piccantinapeper
  • sap van 2 limoenen
  • 1 dl witte wijn
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Verwijder de zaadjes en steelaanzet van de gele chilipepers en snij het vruchtvlees in stukken.
2. Doe in een kleine pot en zet onder water; breng aan de kook. Laat 5 minuten koken, giet het water af en voeg vers water toe.
3. Herhaal dit 3 keer.
4. Doe de gekookte chilipepers in de vijzel en stamp tot puree.
5. Pel de ui en de teentjes look en snipper ze fijn.
6. Schil de gember en hak fijn.
7. Hak de koriander (blaadjes en steeltjes) fijn.
8. Verwijder steelaanzet en zaadjes van de rode chilipeper en snij het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.
9. Spoel de mosselen verschillende malen onder koud stromend water, verwijder pokken en baarden.
10. Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot op een laag vuur en bak ui, look, gember en gele chilipeperpasta 5 minuten tot de ui zacht is. Voeg witte wijn en bouillon toe en breng aan de kook.
11. Voeg de mosselen erbij, dek de pot af en laat 5 minuten zacht koken tot de mosselen open zijn. Schep halverwege de mosselen om.
12. Doe de mosselen in een grote schotel en besprenkel met limoensap. Bestrooi met koriander en rode chilipeper.
13. Serveer onmiddellijk.

< naar recepten