Croque met ham en kaas of brie, appel en noten

Croque met ham en kaas of brie, appel en noten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ontkorst de jonge kaas en snij het zwoerd van de ham.

  2. Snij de brie in fijne plakken.

  3. Hak de noten grof. Rooster ze in een pan zonder vetstof al roerend goudbruin.

  4. Was de appel. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in dunne schijven.

  5. Beleg 1 snede tramezzini met jonge kaas en ham en 1 met brie en appelschijfjes. Besprenkel deze laatste met honing en bestrooi met gehakte noten. Bedek elke belegde tramezzini met een 2de snede. Smeer de buitenzijdes in met boter.

  6. Rooster de croques in een toaster of plaats naast elkaar op een bakplaat met bakpapier in een oven van 200°C tot ze krokant en bruin zijn.

  7. Snij elke croque in 10 kleinere stukken.

  8. Prik elk stuk vast met een prikker en serveer.