Aardappelrol met ham en kaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar.

  2. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.

  3. Snij de mozzarella in heel dunne sneetjes.

  4. Giet de gekookte aardappelen af en stamp tot fijne puree.

  5. Meng in een mengkom met de bloem, eidooier, geraspte Parmezaanse kaas, zout en een mespunt cayennepeper.

  6. Rol ½ van de puree uit op een bebloemd werkoppervlak tot een rechthoek van ± 20 x 25 cm. Bebloem de deegrol om kleven van het deeg te voorkomen.

  7. Verdeel het deeg in 4 kleinere rechthoeken.

  8. Herhaal dit proces voor de overige puree.

  9. Snij de mozzarella in blokjes.

  10. Verdeel de mozzarella en hamreepjes over de smalle kant van elke rechthoek puree.

  11. Rol op met een spatel en bak aan beide zijden in rijkelijk wat frituurolie in een bakpan.

  12. Serveer met een kruidenslaatje.