Aardappelfocaccia met Breydelham en kaas

Aardappelfocaccia met Breydelham en kaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.

  2. Rasp de Parmezaanse kaas en Comté fijn.

  3. Giet de aardappelen na kooktijd af en draai door een passe-vite of stamp heel fijn tot een puree.

  4. Meng in een mengkom met de bloem, eidooier, geraspte Parmezaanse kaas en een mespunt cayennepeper.

  5. Neem een antikleefpan (Ø 18 à 20 cm) en verhit 2 el olijfolie op een matig vuur.

  6. Leg ½ van het deeg in de pan en duw plat, zodat de bodem van de pan gelijkmatig bedekt is met het deeg.

  7. Verdeel de sneetjes Breydelham en geraspte Comté erover. Blijf 2 cm van de rand.

  8. Leg de andere helft van het deeg erbovenop en duw plat zodat de vulling bedekt is.

  9. Duw de randen goed tegen elkaar.

  10. Draai het geheel om met een brede spatel en laat de andere kant ook mooi bruin bakken.

  11. Serveer als pizzapunten met een fris slaatje.