Bourekas met aardappel en kaas

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 2 grote zachtkokende aardappelen
  • 2 verpakkingen Spar bladerdeeg
  • 100 g feta
  • 1 Spar ei
  • 1 eidooier
  • sesamzaadjes
Recept

1. Was de aardappelen en prik er 3 keer in in met een vork.
2. Leg ze in een platte schaal en plaats 12 min in de microgolf op 700 watt. Haal ze uit de microgolf, dek de schaal af met aluminiumfolie en leg er nog een handdoek over. Laat 15 min rusten.
3. Verwarm de oven voor op 180°C.
4. Verkruimel de feta met een vork.
5. Schep het kruim uit de aardappelschillen en meng dit met de feta en het ei. Kruid met peper en zout.
6. Rol het bladerdeeg open en snij uit elk stuk 4 vierkanten van 10 op 10 cm.
7. Schep een volle el vulling in een hoek van elk deegvierkant. Borstel de deegranden in met water en vouw de andere hoek over de vulling. Verzegel de randen van het deeg door het met de tanden van een vork plat te drukken.
8. Schik de bourekas op bakpapier en bestrijk ze met de eidooier. Bestrooi met sesamzaadjes.
9. Bak goudbruin en gaar in 35 min. Serveer warm of lauw.

< naar recepten