Aardappelbrood
Kookgerei
Bakpapier (1), Vershoudfolie (1)
Allergenen
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Prak de aardappelen fijn.
-
Meng de bloem met het zout.
-
Los de gist op in het water. Roer de honing erdoor.
-
Voeg het gistwater, het ei, de aardappelpuree en de olijfolie toe aan de bloem. Meng tot een glad deeg.
-
Leg in een bebloemde kom, dek af met plasticfolie en laat 1 u rijzen op kamertemperatuur.
-
Klop het deeg door, vorm tot een brood en leg dit op een ovenplaat met bakpapier. Laat 30 min afgedekt rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bak het brood 15 min in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en bak nog 25 min verder.
-
Laat afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Wil je dit verder toelichten?
Sluiten
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders