Sandwichbrood

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verkruimel de gist en roer glad met de melk en 1/2 van de eieren. Doe in de kom van de keukenrobot en zet de kneedhaak erop. Start de machine en voeg de bloem, het zout en de zachte boter eronder.
-
Kneed het deeg 6 tot 8 min tot het glad en soepel is. Dat kan met de keukenrobot, maar evengoed met de hand (dat duurt normaal een paar minuutjes langer).
-
Laat 20 min rusten.
-
Weeg 20 porties van 40 g af. Vorm er mooie ronde bolletjes van en laat 2 min rusten.
-
Beboter de bakvormen.
-
Maak smalle sandwiches van de bolletjes. Vorm van elk bolletje een rondje, plooi die van boven naar beneden in 3 en knijp de naad dicht. Knijp de zijkanten tot puntjes, zo bekom je een sandwich van ± 12 cm.
-
Leg de sandwiches naast elkaar in de bakvormen, tot die gevuld zijn. Dek af met een propere handdoek en laat 1 u rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Klop de rest van de eieren los en strijk de bovenkant van de sandwiches in met het losgeklopte ei.
-
Bak 25 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en bakvorm en laat afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven