Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 04a991a1fbc4854a406a90bbef033c490cd83df0bb56eb845531510f46a9407b.jpg

    Verkruimel de gist en roer glad met de melk en 1/2 van de eieren. Doe in de kom van de keukenrobot en zet de kneedhaak erop. Start de machine en voeg de bloem, het zout en de zachte boter eronder.

  2. Kneed het deeg 6 tot 8 min tot het glad en soepel is. Dat kan met de keukenrobot, maar evengoed met de hand (dat duurt normaal een paar minuutjes langer).

  3. Laat 20 min rusten.

  4. 3af3785482c839817b7d4261f650e344f2bf4c16b09545b49894bf54da5cb874.jpg 7317532d075db56bb5a1ca2b81aa23790400ab016734bccceeab09b44f79eb7e.jpg

    Weeg 20 porties van 40 g af. Vorm er mooie ronde bolletjes van en laat 2 min rusten.

  5. Beboter de bakvormen.

  6. cb129ebff9d947719e530ae6f2717f977849170b9cc5755e1bc1d770a68a4821.jpg

    Maak smalle sandwiches van de bolletjes. Vorm van elk bolletje een rondje, plooi die van boven naar beneden in 3 en knijp de naad dicht. Knijp de zijkanten tot puntjes, zo bekom je een sandwich van ± 12 cm.

  7. 70a0e9bd5b533f6a7d04f2b38a6a094e0a401bf09de1301177e2bd6913fd9f64.jpg d3bd65ed290ec3c948cfd18318ae3b852c9ddff817cb161d6389fa4cdc9b728a.jpg

    Leg de sandwiches naast elkaar in de bakvormen, tot die gevuld zijn. Dek af met een propere handdoek en laat 1 u rijzen.

  8. Verwarm de oven voor op 190°C.

  9. a64792a095a552e762c1136e155e5738bff00d48c945f5a2ca4e82d05b5cd5bf.jpg db3daa1afed7aab074eb8a3a3879522340d130c6c1569c8d3e80e413b2eb85aa.jpg

    Klop de rest van de eieren los en strijk de bovenkant van de sandwiches in met het losgeklopte ei.

  10. Bak 25 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en bakvorm en laat afkoelen.