Sandwichbrood

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verkruimel de gist en roer glad met de melk en 1/2 van de eieren. Doe in de kom van de keukenrobot en zet de kneedhaak erop. Start de machine en voeg de bloem, het zout en de zachte boter eronder.
-
Kneed het deeg 6 tot 8 min tot het glad en soepel is. Dat kan met de keukenrobot, maar evengoed met de hand (dat duurt normaal een paar minuutjes langer).
-
Laat 20 min rusten.
-
Weeg 20 porties van 40 g af. Vorm er mooie ronde bolletjes van en laat 2 min rusten.
-
Beboter de bakvormen.
-
Maak smalle sandwiches van de bolletjes. Vorm van elk bolletje een rondje, plooi die van boven naar beneden in 3 en knijp de naad dicht. Knijp de zijkanten tot puntjes, zo bekom je een sandwich van ± 12 cm.
-
Leg de sandwiches naast elkaar in de bakvormen, tot die gevuld zijn. Dek af met een propere handdoek en laat 1 u rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Klop de rest van de eieren los en strijk de bovenkant van de sandwiches in met het losgeklopte ei.
-
Bak 25 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en bakvorm en laat afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders